Prajitura Figaro

de susu in Prajituri, 11 Feb 2015 | 8882 vizualizari

 

Reteta de Lavinia http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-figaro-50874.html

O minunatie de prajitura, pe cat de urata mi-a iesit mie pe atat de gustoasa a fost, o am de mult pe lista si iata ca i-a venit randul cred ca e in genul prajiturii de mere cu blat de gris care tot asa nu pre e aspectuoasa dar foarte buna, o s-o mai fac si cu alte tipuri de gem

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de caise(400 g )
  • 5 albusuri
  • 250 g de zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.

Tapeteaza o tava de  (25/35) cu hartie de copt, ,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula. Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci..Bate bine albusurile spuma  cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.folosind viteza mai mica. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. timp in care maresti viteza. Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.

Nuca se da putin la cuptor sa se rumeneasca usor, se macina fin 1/2 din cantitate si restul se pune intr-o punga si se zdrobeste usor cu ciocanul, astfel vom avea si bucati mai mari. Pune nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Pune bezeaua peste gemul de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox.  40 de minute. Ca sa nu aveti surprize cu aluatul puteti pune mai intai aluatul 20-30 de minute dupa care puneti gemul si bezeaua si mai puneti vreo 15-20 min pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (5)

anca_rm 1

11.02.2015, 10:32

MotanLaOale 1

11.02.2015, 11:41

Miha 1

11.02.2015, 14:28

Susule, te rog sa scrii si ingredientele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cardinal