Prajitura Ada

de adasev12 in Prajituri, 18 Oct 2010 | 25497 vizualizari

 

imi asum raspunderea 100% pt reteta....in caz ca se imbolnaveste cineva din cauza ei....hahaha....si raspund in fata Marii Adunari Nationale a Bucatarasilor. pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 lg faina
  • 3 lg praf de crema de ciocolata
  • 200 g zahar ( 150 pudra+50 tos)
  • 1 fiola esenta de rom sau ciocolata
  • 1 plic de praf de copt
  •   pt crema de cafea
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 80 gr praf de crema de ciocolata
  • 3lg ness dizolvat
  • 200 ml lapte
  • pt crema de frisca si caramel
  • 300 ml frisca lichida+ 100 ml
  • 80 gr praf de crema caramel
  • 200 ml lapte
  • glazura
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lg margarina vegetala
  • un pahar de lapte

               

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ada:

intai se face blatul astfel: cele 6 galbenusuri se freaca spuma cu 150  gr zahar pudra. albusurile se bat spuma cu restull de zahar, se adauga nuca de cocos si se amesteca usor cu o lg de lemn, apoi se pune faina, praful de crema si praful de copt stins cu o l-ita de suc de lamaie. se rastoarna apoi peste galbenusuri si se amesteca f usor si incet, se pune compozitia intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 200 gr pt cca 30 min. se verifica  intre timp prajitura, camd se desprinde de margini si daca o apesi cu degetul, o simti elastica, dar nu moale, inseamna ca e gata. se scoate pe un servet si se lasa la racit. se face un sirop dintr-o cana de apa si 2 lg de zahar plus esenta si se insiropeaza fff bine acest blat, deoarece de la nuca de cocos va fi destul de dur...

crema de cafea se face astfel: untul se bate spuma cu zaharul si se adauga nessul dizolvat. se da la rece. crema de face la foc mic cu laptele iar cand e gata se da a rece. se amesteca cu crema de unt. se intinde apoi peste blat si se lasa la frigider pana se face cealalata crema.

crema de frisca: se face crema de caramel( merge si de vanilie, sau fructe) cu laptele la foc mic, se da la rece. frisca se bate fff bine, pana devine f teapana. cand s-a racit crema de caramel se adauga la frisca si se mixeaza bine sa se amestece  frumos. se intinde peste cealalata crema si iar se lasa la rece prajitura.

glazura: se topeste ciocolata cu margarina la foc mic, se adauga laptele si se amesteca, aducndu-se la fierbere pt 1 min. se da la rece. cand e racita destul se intinde peste prajitura. se lasa apoi la rece prajitura pana va fi servita. ( recomandat cam 2 ore)

1oo ml frisca se bate si se pasteaza pt a imbraca prajitura pe amrgini, sa nu fie in pielea goala...hahaha...ca tot a vemit frigul....si de-asemenea, se poate orna prajitura deasupra cu frisca cand e servita, dupa bunul plac al fiecaruia. eu am mai pus deasupra si un pic de caramel.

Buon apetito!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

nadina73 1

21.10.2010, 17:51

super la favo si

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:26

Arata de milioane...de toate milioanele

Rahela Velicu 1

26.12.2017, 22:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere