Prajitura Alba ca zapada

de BuniMaria in Prajituri, 28 Dec 2009 | 21696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foile:
  • 3 oua
  • 14 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 900 ml. lapte
  • 4 oua
  • 350 g. zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 4 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie( dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

               Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii.

      crema: Se freaca ouale intregi cu zaharul ,se adauga faina ,budinca de vanilie, laptele incalzit si se fierb la foc mic ,mestecand mereu pana se ingroasa compozitia,apoi se lasala racit.

Se freaca jumatate pachet de unt cu zahar pudra -50 g si se amesteca cu crema racita. Se stoarce zeama de la o lamaie ,sau mai multa ,dupa gust,se pune crema intre foi, iar deasupra se presara zahar pudra.

se da la rece si se taie dupa o zi sau doua sub forma de romburi sau patrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

18.08.2012, 22:34

arata foarte bine,trebuie sa o incerc si eu!

alilianaa 1

02.01.2015, 21:27

imi place mult..

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:32

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat