Prajitura Alba ca zapada

de -Licurici- in Prajituri, 22 Noi 2015 | 3675 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua, un plic amoniu pentru prajituri,
  • 7 linguri zahar,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie,
  • esenta de lamaie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 500 g faina
  • Crema:
  • 1 litru lapte,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • o cana de zahar,
  • o cana faina,
  • un pachet de margarina Rama Maestro 250g,
  • zeama de la doua lamai
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

  • Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am framantat  aluatul cu mainile, apoi l-am impartit in 4 bucati.
  • Am intins aluatul pe dosul tavii foarte subtire, am intepat cu furculita aluatul si l-am dat la cuptor pentru 10 min. 
  • Foile le-am lasat la racit si, intre timp, am pregatit crema.
  • Am pus in lapte zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat margarina taiata in cubulete, incorporand-o bine in crema, apoi am adaugat zeama de lamaie, putin cate putin, sa nu se taie.
  •  Am lasat crema sa se raceasca putin, apoi am asamblat prajitura si am presarat zahar pudra.
 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Alba ca zapada-0
Prajitura Alba ca zapada-1
Prajitura Alba ca zapada-2
Prajitura Alba ca zapada-3
Prajitura Alba ca zapada-4
Prajitura Alba ca zapada-5
Prajitura Alba ca zapada-6
Prajitura Alba ca zapada-7

COMENTARII (19)

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:44

nu am papt praji asta dar vad ca e se poarta , o sa fac si eu

mirela0911 1

23.11.2015, 22:21

E minunată! : x

-Licurici- 1

24.11.2015, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41