Prajitura Amandina

de pana_luminita in Prajituri, 20 Oct 2012 | 31682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • CREMA:
  • 250 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 ml lichior de cafea
  • SIROP:
  • 75 gr zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de lamaie
  • GLAZURA:
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Mod de preparare blat :

Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam  faina si praful de copt .Se coace in tava unsa cu margarina(dimensiuni tava 25*35)

Mod de preparare crema:

Intr-o cratita adaugam cele 2 oua , lichiorul, 3 linguri de zahar ,amidonul si pudra de cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena .  Lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam untul care a fost frecat cu 3 linguri de zahar.

Mod de preparare sirop:

Caramelizez zaharul peste care adaug apa si coaja de lamaie si las la foc mic pana ce zaharul s-a topit in totalitate

Mod de preparare glazura:

Se rupe ciocolata intr-o cratita , se adauga frisca lichida si se topeste pe foc la bain marie



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Amandina 183303
retete culinare - Prajitura Amandina 183304

COMENTARII (33)

Alina26 1

02.04.2013, 19:06


superbaa-.......arata super!!!!!!

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:22

delicioasa

simonay 1

07.11.2013, 00:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: