Prajitura Anca

de nico15 in Prajituri, 26 Oct 2012 | 5675 vizualizari

 

sau prajitura cu visine reinventata

 

INGREDIENTE

  • 3-4 oua
  • 300 g de zahar tos
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 300 ml ulei
  • 300 g de iaurt simplu
  • 600 g de faina (se cerne)
  • 2 pliculete praf de copt
  • 500 g de visine
  • Pt crema de vanilie:
  • 4 oua(galbenusuri)
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri zahar
  • un praf sare
  • Zahar pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anca:

Pentru crema de vanilie, vom proceda in felul urmator: Se pune laptele la foc sa se incalzesca, sa fie doar caldut, din acesta se ia aproximativ 200 de ml si se va adauga in fir subtire, dupa ce s-a topit zaharul in amestec cu ouale.

Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si amidonul, in amestecul rezultat se toarna in fir subtire laptele caldut.

Dupa ce s-a incorporate si laptele se toarna inapoi in restul de lapte.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa, amestecand in continuare sa nu se lipeasca crema de vas.

Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine pana se topeste, se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.  Pentru prajitura de visine, scoatem samburi de la visine, dupa care se freaca zaharul cu galbenusurile, si, acestea se adauga, pe rand si amestecam bine, semintele de vanilie, dupa aceea adaugam iaurtul si uleiul. Albusurile se bat spuma.

Faina se va cerne se stinge praful de copt cu zeama de lamaie si se adauga in ploaie peste celelalte ingrediente. La final adaugam albusurile batute spuma tare si vom aera compozitia, se amesteca doar manual nu cu mixerul, la final adaugam si visinile.

Compozitia rezultata se va pune in tava, eu am folosit o forma rotunda, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, am adaugat compozitia si am dat la cuptor 35 de minute.

Deoarece avem niste prietene care urmau sa vina in vizita, m-am gandit sa reinventez prajitura dupa cum urmeaza, fiecare doream altceva dulce asa ca dupa ce s-a racit prajitura am taiat-o in jumatate si am pus crema de vanilie si cu aceeasi crema am si ornate aratand ca un tort, dupa care am decorat cu niste modele facute din zahar caramelizat, asa ca toate prietenele mele am avut dulcele dorit.

Nu ne trebuie decat putina imaginatie, ca sa reinventam ceva banal in interesant.

Pofta Buna

PS. Nu inteleg de ce nu se vad fotografiile finale intregi, eu am atasat o fotografie care se vede bine, daca doriti sa vedeti in totalitate produsul intrati pe: www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

27.10.2012, 13:21

super

Mihaela11_jo 1

27.10.2012, 23:25

Foarte aromata si apetisanta

nico15 1

28.10.2012, 08:36

Multumesc dragelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Deliciu cu visine"