Prajitura Anca

de nico15 in Prajituri, 26 Oct 2012 | 2465 vizualizari

 

sau prajitura cu visine reinventata

 

INGREDIENTE

  • 3-4 oua
  • 300 g de zahar tos
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 300 ml ulei
  • 300 g de iaurt simplu
  • 600 g de faina (se cerne)
  • 2 pliculete praf de copt
  • 500 g de visine
  • Pt crema de vanilie:
  • 4 oua(galbenusuri)
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri zahar
  • un praf sare
  • Zahar pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anca:

Pentru crema de vanilie, vom proceda in felul urmator: Se pune laptele la foc sa se incalzesca, sa fie doar caldut, din acesta se ia aproximativ 200 de ml si se va adauga in fir subtire, dupa ce s-a topit zaharul in amestec cu ouale.

Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si amidonul, in amestecul rezultat se toarna in fir subtire laptele caldut.

Dupa ce s-a incorporate si laptele se toarna inapoi in restul de lapte.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa, amestecand in continuare sa nu se lipeasca crema de vas.

Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine pana se topeste, se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.  Pentru prajitura de visine, scoatem samburi de la visine, dupa care se freaca zaharul cu galbenusurile, si, acestea se adauga, pe rand si amestecam bine, semintele de vanilie, dupa aceea adaugam iaurtul si uleiul. Albusurile se bat spuma.

Faina se va cerne se stinge praful de copt cu zeama de lamaie si se adauga in ploaie peste celelalte ingrediente. La final adaugam albusurile batute spuma tare si vom aera compozitia, se amesteca doar manual nu cu mixerul, la final adaugam si visinile.

Compozitia rezultata se va pune in tava, eu am folosit o forma rotunda, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, am adaugat compozitia si am dat la cuptor 35 de minute.

Deoarece avem niste prietene care urmau sa vina in vizita, m-am gandit sa reinventez prajitura dupa cum urmeaza, fiecare doream altceva dulce asa ca dupa ce s-a racit prajitura am taiat-o in jumatate si am pus crema de vanilie si cu aceeasi crema am si ornate aratand ca un tort, dupa care am decorat cu niste modele facute din zahar caramelizat, asa ca toate prietenele mele am avut dulcele dorit.

Nu ne trebuie decat putina imaginatie, ca sa reinventam ceva banal in interesant.

Pofta Buna

PS. Nu inteleg de ce nu se vad fotografiile finale intregi, eu am atasat o fotografie care se vede bine, daca doriti sa vedeti in totalitate produsul intrati pe: www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Anca 184653
retete culinare - Prajitura Anca 184654
retete culinare - Prajitura Anca 184660
retete culinare - Prajitura Anca 184663

COMENTARII (12)

adry88 1

27.10.2012, 13:21

super

Mihaela11_jo 1

27.10.2012, 23:25

Foarte aromata si apetisanta

nico15 1

28.10.2012, 08:36

Multumesc dragelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55