Prajitura BAIADERA

de rodicamaria in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 3849 vizualizari

 

dupa o reteta Laura Laurentiu(am modificat putin cantitatile,zaharul mi s-a parut prea mult,am pus 200g in loc de 300 si tot a iesit dulce,probabil de la biscuiti)

 

INGREDIENTE

  • 200 de grame de zahar
  • 150 de ml. de apa
  • 150 de grame de nuci fin macinate
  • 150 de grame de unt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 de grame de ciocolata menaj,pt cuvertura de la Profi
  • 2 linguri de smantana pentru frisca(am pus doua capsule frisca pt cafea)
  • 1/2 lingura de ulei
  • 250 de grame de biscuti macinati(Coconitos,Petit Beurre cu aroma de cocos am pus eu,sunt mare fana cocos)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura BAIADERA:

 Intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul se adauga nuca macinata se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot-doua.

Aceasta compozitie se adauga peste biscuitii macinati,se adauga si untul si esenta de rom si se amesteca bine,pana se topeste untul si compozitia devine omogena.

Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca omogen cu 1 lingura de cacao.

In tava(19/23 este a mea)se intinde compozitia cu cacao,se niveleaza cu mana sau cu lingura si se preseaza.

Deasupra de compozitia cu cacao se intinde compozitia "alba".

Se da la frigider ca sa se raceasca bine(eu am lasat-o 30 min.ca nu mai aveam rabdare).

Glazura: se topeste pe baia de abur ciocolata amestecata cu frisca si uleiul,se amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele.

Se scoate tava din frigider si se toarna glazura calda ,se niveleaza cu lingura si se da din nou la frigider.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura BAIADERA-0
Prajitura BAIADERA-1

COMENTARII (13)

mamaieelena

mamaieelena 1

05.02.2012, 14:44

buna,buna

kamy

kamy 1

05.02.2012, 20:34

tare buna

iri_iri

iri_iri 1

05.02.2012, 21:24

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!