Prajitura berlineza

de Sidy in Prajituri, 12 Mai 2013 | 9356 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti deja, noua nu ne plac prajiturile cu crema. Cand am vazut prajitura aceasta facuta de prietena mea Camelia Husny Khalil - Iordania, am spus ca va fi cu siguranta , mult apreciata de familia mea.
Nu stiu ce s-a intimplat, dar a doua zi seara cand am vrut sa servesc o vecina cu o bucatica...ia de unde nu-i....
Multumesc frumos Camy.

 

INGREDIENTE

  blat:

  • 400 g faina
  • 280 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • un varf cutit sare

  glazura:

  • 6 albusuri( eu am mai avut inca 3)
  • 300 g zahar pudra
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 200 g nuci macinate
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 g marmelada moale de caise
Portii: 48
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura berlineza:

Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat, zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele.

Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul cam 15-20 de minute, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C.

Inainte de a se coace complet si a se rumeni blatul, il scoatem din cuptor si il ungem cu marmelda de caise moale , iar deasupra punem glazura preparata intre timp, astfel:

Batem albusurile spuma cu 3 picuri de zeama de lamaie , adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie si mixam din nou pina se intareste bezeaua.

Adaugam in glazura nucile macinate si le incorporam cu ajutorul unei spatule.

Dam tava din nou la cuptor la 130 grade C( foc mic) pina se intareste glazura, cam 15-20 minute.Dupa ce prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca in tava.

 

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Se poate rade ciocolata deasupra, inainte de a se raci de tot.

2

Cand s-a racit o putem taia in formele dorite.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura berlineza-0
Prajitura berlineza-1
Prajitura berlineza-2
Prajitura berlineza-3
Prajitura berlineza-4
Prajitura berlineza-5
Prajitura berlineza-6
Prajitura berlineza-7

COMENTARII (17)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 17:00

delicioasa

Rux

Rux 1

12.08.2015, 21:32

Perfecta!

ancutsa

ancutsa 1

04.10.2016, 11:29

Foarte interesanta si gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!