Prajitura Bounty

de madi_marin in Prajituri, 18 Ian 2011 | 14400 vizualizari

 

By Laura Sava ....cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 8 linguri cu lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • Crema :
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cu varf cu gris
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g margarina
  • Insiropat :
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Se prepara blatul : se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun apoi laptele, cacaoa, praful de copt si faina. se omogenizeaza bine. Se pune aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 minute, dar pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se da la racit.

Se prepara siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat complet caramelul. Se raceste putin, apoi se toarna peste blat.

Crema : se pun intr-un vas la foc mic zaharul, laptele, margarina , grisul si esenta de vanilie. Cand compozitia s-a ingrosat se adauga nuca de cocos si se amesteca bine, apoi se toarna calduta peste blatul insiropat.

Glazura se prepara topind margarina si ciocolata la baina marie. Se repartizeaza peste crema.

Se da prajitura la rece cam o ora, dupa care se poate portiona. Se decoreaza dupa preferinta.

 

COMENTARII (41)

lilik

lilik 1

22.01.2011, 23:13

super

alinutzika

alinutzika 1

22.08.2011, 23:06

ce buna

ralu_ca

ralu_ca 1

11.08.2014, 07:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!