Prajitura Brath

de Lavinia in Prajituri, 4 Mai 2013 | 23653 vizualizari

 

O aveam de mult timp pe lista ,este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 lingurite ness dizolvate in 2 -3 linguri de apa calduta
  • 200 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste.

Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si amestecati usor de sus in jos cu o spatula/tel pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Tapetati o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul preincazlit timp de 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

Mixati untul spuma cu zaharul pudra, adaugati treptat nessul si galbenusurile si omogenizati bine compozitia

Intindeti crema peste blatul racit complet si dati prajitura la rece pana se intareste crema.

Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca pe baie de aburi ,o lasati la racit apoi o intindeti peste crema de ness.

Se lasa la frigider pana la momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Petre Roman