Prajitura Brath

de Lavinia in Prajituri, 4 Mai 2013 | 15811 vizualizari

 

O aveam de mult timp pe lista ,este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 lingurite ness dizolvate in 2 -3 linguri de apa calduta
  • 200 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste.

Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si amestecati usor de sus in jos cu o spatula/tel pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Tapetati o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul preincazlit timp de 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

Mixati untul spuma cu zaharul pudra, adaugati treptat nessul si galbenusurile si omogenizati bine compozitia

Intindeti crema peste blatul racit complet si dati prajitura la rece pana se intareste crema.

Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca pe baie de aburi ,o lasati la racit apoi o intindeti peste crema de ness.

Se lasa la frigider pana la momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Brath-0
Prajitura Brath-1
Prajitura Brath-2
Prajitura Brath-3
Prajitura Brath-4
Prajitura Brath-5
Prajitura Brath-6
Prajitura Brath-7
Prajitura Brath-8
Prajitura Brath-9
Prajitura Brath-10
Prajitura Brath-11

COMENTARII (40)

nuti28

nuti28 1

07.03.2014, 21:03

simpla si cred cai buna

nuti28

nuti28 1

07.03.2014, 21:03

Valclaudia

Valclaudia 1

29.11.2014, 09:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!