Prajitura "Casuta"

de robert_badica in Prajituri, 4 Iul 2014 | 1549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri untura
  • 1 lingura bicarbonat
  • 4 linguri lapte
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 18 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 7 linguri de faina
  • un pachet unt
  • mirodenii.
  • Decor:
  • Nuci pisate
  • Finetti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Casuta":

Foi:Se pun pe foc la bain-marine toate ingredientele pana ce se face o compozitie omogena,dupa care se adauga 600 gr. faina si se amesteca bine.Se ia de pe foc si se inparte coca in doua.Dintr-o parte de face doua foi albe, care se taie fierbinti in 3 parti egale pe lungime(deci vor iesi 6 bucati).A doua parte se amesteca cu 3 linguri de cacao si se fac 12  betisoare care se pun la copt.

Crema:O cana din litrul de lapte se freaca cu zaharul,galbenusurile si faina,dupa aceea se pune si restul de lapte fierbinte,mirodenii si untul,pana se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare:Se pune o foaie pe platou,se unge cu crema,se pun apoi 3 betisoare,se pune din nou crema,2 betisoare,din nou crema,betisor crema.Pe lateral si oblic se aseaza celelalte 2 parti de foaie.Se ung cu finetti si se presara nuca macinat...si gata!Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Casuta" 330612
retete culinare - Prajitura "Casuta" 330613

COMENTARII (10)

elucubratiiculinare 1

05.07.2014, 17:58

super

Rocsi 1

05.07.2014, 20:06

merisor 1

06.07.2014, 08:38

Ti-ai facut casuta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S