Prajitura "Chinezoaica"

de deyutzky in Prajituri, 11 Sep 2014 | 3868 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta prajitura, dar nu e prima data cand o gust :)) Este preferata iubitului meu si nici mie nu-mi displace....dar trebuie sa recunosc ca nu e printre preferatele mele pentru ca pentru gusturile mele mi se pare un pic cam dulce :D

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava rotunda cu diam de 22cm:
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • Decor: ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Chinezoaica":

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.

Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn. 

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. Blatul nu trebuie sa fie copt complet.

Cat timp blatul este la cuptor pregatim glazura: mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand acestea isi dubleaza volumul.

Cand blatul este aproape gata scoatem tava si turnam compozitia de galbenusuri. O intindem pe toata suprafata blatului cu ajutorul unei spatule.

Punem tava inapoi la cuptor si mai lasam cca 10-15 min pana cand glazura se intareste.

O lasam la racit si o decoram cu ciocolata rasa.

O taiem cu grija cu ajutorul unui cutit bine ascutit pe care il umezim in apa calduta, altfel glazura se va sparge pentru ca este ca o bezea. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Chinezoaica" 340945
retete culinare - Prajitura "Chinezoaica" 340946
retete culinare - Prajitura "Chinezoaica" 340947
retete culinare - Prajitura "Chinezoaica" 340948
retete culinare - Prajitura "Chinezoaica" 340949
retete culinare - Prajitura "Chinezoaica" 340951

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

-Miti- 1

11.09.2014, 18:01

imi cam place si mie

Mihaela11_jo 1

11.09.2014, 18:08

Super

Sylvia 1

11.09.2014, 20:02

e super !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21