Prajitura ''Cristina''

de Roxana in Prajituri, 10 Mai 2010 | 8811 vizualizari

 

nu stiu de ce ii zice asa :)) de la mama reteta. foarte usor de facut si foarte buna....s-a mancat repede :)) Imi pare rau ca nu am mai multe poze, dar micuta mea nu are rabdare cand stam la bucatarie si trebuie sa fac totul pe fuga :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • Crema 1:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 12 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • un pachet unt
  • Crema2:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Cristina'':

Se fac 4 foi de dobos. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina.

Crema1: Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, cacao, faina si laptele si se pun la fiert. Se fierb pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul si celelalte 6 linguri de zahar.

Crema 2: Se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus numai 5 linguri de zahar cand am frecat cu untul dar si asa a iesit tare dulce, cred ca se poate pune si mai putin. Depinde cat de dulce va place :)

COMENTARII (11)

Bunica

Bunica 1

11.05.2010, 23:29

si eu care speram la o bucatica, Am venit prea tarziu. E super buna !

Teo

Teo 1

11.05.2010, 23:37

mi s-a facut un dor de migalit in bucatarie, mai ales cand vad ce frumusete de bucate prezentati....;!

dann

dann 1

28.11.2010, 20:56

in lista de ingrediente la Crema 1 nu apare FAINA, insa la modul de preparare a Cremei 1 apare FAINA. Undeva e o greseala, unde?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!