Prajitura crocanta

de Lau in Prajituri, 1 Feb 2011 | 2844 vizualizari

 

nu stiu denumirea de aia am numito asa,reteta o am de la mama mea

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 200g ulei
  • 2 praf de copt
  • esenta de portocale
  • faina cat cuprinde(sa fie mai gros ca la chec)
  • 1 varf de sare
  • 1 lingura cacao
  • nuci
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta:

Se bat albusurile spuma cu un varf de sare,dupa care se adauga zaharul. Se bate in continuare, se adauga galbenusurile, uleiul incet ca la maioneza, praful de copt, esenta si faina. Se opresc 3 linguri din aluat, restul se pune in tava. Deasupra se pune un strat de dulceata de care aveti, cele 3 linguri se amesteca cu cacaoa, se framanta cu un pic de faina, dupa care se da prin razatoare deasupra la dulceata. Eu am dat si nucile prin razatoare, am dat la cuptor pana s-a rumenit. La sfarsit am pus si un pic de nuca de cocos

 

TIPS-URI

1

este foarte usoara de facut si este crocanta.este prima data cand o fac dar sigur am sa o mai fac

RETETA IN IMAGINI

Prajitura crocanta-0
Prajitura crocanta-1
Prajitura crocanta-2
Prajitura crocanta-3
Prajitura crocanta-4
Prajitura crocanta-5

COMENTARII (11)

LUK 1

01.02.2011, 21:24

buna buna

mamaieelena 1

01.02.2011, 21:30

DIANA B 1

02.02.2011, 10:02

Tre' sa fie tare buna , dar asa mult zahar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04