Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

de simona72 in Retete diabetici, 26 Noi 2015 | 2223 vizualizari

 

A fost cu drag pentru mama mea. Si-a dorit o prajitura cu mere si aluat fraged si cum orice dorinte incerc sa le indeplinesc celor dragi, i-am facut rapid mamei aceasta prajitura. Si pentru ca ma gandesc si la sanatatea ei am folosit Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic. Multumim Green Sugar!!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 g unt gras 82% rece
  • 3 linguri Green Sugar
  • 1 banana
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 vanilie Bourbon
  • 180 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere Golden
  • 4 linguri Green Sugar
  • 1 lingura scortisoara macinaat
  • 1+1 linguri griș
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 praf mic de sare
  • 3 linguri Green Sugar
  • 3 linguri zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea:

Pentru blat: am folosit robotul de bucatarie. Untul rece, l-am taiat cubulete si l-am pus in bolul robotului. Am adaugat inlocuitorul de zahar, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, am pornit robotul pentru 1-2 minute, pana ne rezulta un aluat nisipos. Am adaugat restul ingredientelor: vanilia, ouale si banana, am pornit robotul si l-am lasat sa lucreze pana ne rezulta un aluat care se dezlipeste de pe peretii vasului. Punem aluatul pe masa de lucru usor infainata. Trecem prin faina bila de aluat, o intindem putin cu sucitorul, transferam aluatul pe o hartie de copt si-l intindem direct pe hartie atat cat sunt dimensiunile tavii in care urmeaza sa facem prajitura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, presaram 1 lingura griș peste aluat, il uniformizam si dam tava cu aluat la frigider pana umplutura este gata.

Pentru umplutura: curatam merele de coaja, le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem intr-o craticioara. Adaugam inlocuitorul de zahar, scortisoara, amestecam si lasam sa fiarba compozitia 5-7 minute. Lasam compozitia sa devina calda, adaugam frisul amestecam si o punem in tava peste aluat. Dam tava la cuptorul incins la 165 grade pentru 30 minute.

Pentru bezea: mixam albusurile cu un praf mic de sare, pentru 1-2 minute. Adaugam indulcitorul de zahar si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La final adaugam zeama de lamaie, mixam pentru inca 2-3 minute, punem bezeaua intr-un pos, iar dupa ce prajitura a stat cele 30 minute la cuptor punem peste prajitura bezeaua. Mai dam prajitura la cuptor pentru inca 10 minute, pana bezeaua a capat o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca prajitura, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413868
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413869
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413870
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413871
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413872
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413873
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413874
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413875
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413876
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413877
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413878
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413879
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413880
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413881
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413882
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 413883
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea 414014

COMENTARII (16)

Rocsi 1

26.11.2015, 21:16

Una din prajiturile ce imi place mult!

miki_a 1

27.11.2015, 13:53

Deosebita!!!!

mihaelar63 1

29.11.2015, 14:46

Buna si aromata , nu in ultimul rand sanatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D