Prajitura cu bezea si foaie de napolitana

de La Ancuta in Prajituri, 22 Ian 2013 | 14126 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 1 praf de sare

Pandispan:

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  • 2 f oi de napolitana (de marimea tavii in care vom coace blaturile)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si foaie de napolitana:

Incepem cu pregatirea bezelei. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste iar spuma devine lucioasa.
La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.
Asezam in tava (25x35 cm) o foaie de napolitana peste care intindem bezeaua in strat uniform.
Coacem la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.

Pentru pandispan mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.
Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Cernem faina si o aduagam in compozitie amestecand usor, pana se incorporeaza.
La final adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava (tot de 25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem apoi din tava si il lasam la racit.

Pregatim apoi crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de abur pana cand se topeste zaharul. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma si adaugam treptat crema de oua. Mixam pana se omogenizeaza si rezulta o crema fina.

Pe un platou asezam foaia de bezea (cu napolitana in jos). Intindem trei sferturi din crema peste bezea si acoperim cu pandispanul. Crema ramasa o intindem peste pandispan si acoperim cu a doua foaie de napolitana presand usor cu mana.

Lasam prajitura sa stea cateva ore, iar apoi putem sa o portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu bezea si foaie de napolitana-0
Prajitura cu bezea si foaie de napolitana-1
Prajitura cu bezea si foaie de napolitana-2
Prajitura cu bezea si foaie de napolitana-3

COMENTARII (63)

JamilaCuisine

JamilaCuisine 1

24.01.2013, 13:51

Arata super bine si cred ca este si foarte buna. De mult timp va urmaresc blogul si raman mereu incatata de retete si de modul de prezentare. Felicitari!

La Ancuta

La Ancuta 1

24.01.2013, 15:11

Multumesc mult Geanina

babi5

babi5 1

23.11.2013, 15:39

Buna tare trecut la favorit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!