Prajitura cu biscuiti

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 24 Mai 2010 | 13407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:  
  • 5 albuşuri de ou
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri de faina   
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  •  CREMA:    
  • 500 ml lapte 
  • 10 linguri de zahar
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri de amidon
  • 50 g unt
  • 10 g gelatina
  • vanilie
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar 
  • esenta de rom
  • 250 ml frisca
  • 15 biscuiti
  • 100g ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Ungeti tava cu ulei(23 x 33)si acoperiti partea de jos cu hartie de copt. Bateti albusurile adaugand treptat zahăr. În cele din urmă se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Amestecati cu lingura pentru a nu se lasa,dati la cuptor(faceti testul cu scobitoarea).

Crema: pune 300 ml lapte pe foc. Bateti galbenusurile si zaharul si apoi se adaugă în amestecul de ou 200 ml de lapte şi amidonul. Se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloase si se adauga peste laptele de pe foc,amestecând constant.Cand se ingroase se ia de pe foc si se lasa la racit.Cand este inca calduta se adauga untul si vanilia.Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece.Cand s-a hidratat se pune pe baie de aburi pana la dizolvare completa.Se adauga peste budinca si se amesteca bine.(mie mi-a iesit moale crema pt ca am uitat sa pun gelatina)

Dupa ce crema si blatul s-au racit se asambleaza:Blatul se pune intr-o tava curata,se insiropeaza,se distribuie crema de ou,apoi frisca batuta si se acopera cu biscuiti inmuiati in lapte/sirop,lasandu-se spatiu inte ei pentru a putea taia.Se lasa la rece cel putin 3 h.Se orneaza cu ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu biscuiti 33735
retete culinare - Prajitura cu biscuiti 33736

COMENTARII (18)

anomisana 1

07.06.2010, 19:11

Arata tare bine, as vrea si eu macar o bucatica mica, mica....

mena29 1

05.07.2010, 16:36

Arata ... n-am cuvinte,o pastrez la favorite

adry88 1

07.07.2011, 17:32

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: