Prajitura cu branza

de adry88 in Prajituri, 17 Dec 2013 | 5658 vizualizari

 

M-am inspirat de la Teo

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 400 g branza de vaci
  • 3 oua
  • stafide
  • sirop de trandafiri
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Blatul-mixam albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,

Separat intr-un bol mixam untul moale cu galbenusurile si adaugam albusurile,

Adaugam faina,praful de copt,esenta  si amestecam cu o lingura cu miscari usoare,

Turnam 1/2 din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 10 min(cat sa prinda coaja blatul)

Intre timp pregatim crema-intr-un bol mixam ouale cu zaharul si adaugam branza,coaja de portocala,amidonul,stafidele care le-am tinut 10 min in sirop de trandafiri,amestecam bine,

Scoatem tava de la cuptor, adaugam crema-in compozitia ramasa adaugam cacao,amestecam si turnam deasupra la crema,nivelam si dam din nou la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca bine dupa care pudram cu zahar

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza-0
Prajitura cu branza-1

COMENTARII (24)

MonaMimi 1

20.12.2013, 10:21

foarte buna

Pushaa 1

20.12.2013, 11:10

adry88 1

20.12.2013, 17:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41