Prajitura cu branza dulce si banane

de alldaycooking in Dulciuri, 5 Apr 2012 | 2292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coca:
  • 4 oua
  • 50 gr fructoza
  • 100 gr smantana (de casa)
  • 120 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • Crema de branza dulce:
  • 500 gr branza dulce (de casa)
  • 100 gr smantana (de casa)
  • 50 gr fructoza
  • 2 oua
  • Extract de vanilie
  • Coaja de portocala
  • 3 banane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si banane:

Pentru coca la cele 4 oua am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat 50 gr de fructoza, apoi am adaugat smantana si am continuat sa mixez pentru omogeniarea compozitiei. Faina am amestecat-o cu praf de copt si am adaugat la crema de oua. Am amestecat cu un tel pentru ca faina sa fie complet incorporata si sa obtin o compozitie fara cocoloase. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat la compozitia de mai sus. Am amestecat usor pentru a avea o coca aerata. Aprox. 1/3 din aceasta compozitie am turnat-o intr-o taa ceramica unsa cu putin unt. Am introdus in cuptor la 180 grade Celsius si am lasat sa se coaca aprox 20 de minute.

In acest timp am pregatit crema de branza mixand ingredientele enumerate mai sus cu ajutorul blender-ului stick. Dupa 20 de minute am scos din cuptor prajitura am adaugat cele 3 banane taiate rondele (aprox 1 cm grosime), deasupra acestora am pus crema de branza si apoi restul din coca. Am lasat sa se coaca in continuare la 170 grade Celsius timp de 25-30 de minute. Am lasat prajitura sa se raceasca incet in cuptor.

Eu am pragatit-o seara si abia a doua zi dimineata am taiat-o. Am decupat cilindri din prajitura si i-am decorat cu rondele de banane.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza dulce si banane 156187
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si banane 156188
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si banane 156189

COMENTARII (36)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2012, 17:14

ce prezentare frumoasa!!

alldaycooking 1

06.04.2012, 17:33

Multumesc Danuta!

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:03

imi place prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21