Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta

de ionix in Prajituri, 20 Feb 2010 | 9834 vizualizari

 

o prajitura facuta pentru fratiorul meu drag....
Reteta o am de la verisoara mea iubita si draga :D dar am preferat sa fac crema in casa, asa ca am modificat crema numarul 2
http://www.bucataras.ro/retete/4290/prajitura-cu-branza-si-fanta.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta rom
  • pentru CREMA 1:
  • 200 g zahar pudra
  • 800 g branza de vaci
  • coaja lamaie sau porcocala
  • zahar vanilat
  • 300 gr unt
  • pentru CREMA 2:
  • 1 l fanta de portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat                                                        
  • 4 galbenusuri                                                         
  • 6 linguri faina 
  • 3-4 linguri cu amidon                                                        
  • 6 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta:

Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit.


Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat ½ din fanta si se amesteca bine. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot se adauga amestecul din galbenusuri. Se amesteca intruna, la foc mic, pana cand incepe a se ingrosa. Se da la racit si ne apucam de blat si crema 1.


Prepararea blatului: Se spala bine ouale si se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat spuma. Peste albusurile battue spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga si uleiul, turnand putin cate putin. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand de jos in sus. Apoi Se adauga si esenta de rom. Intr- o tava, in care am pus hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 20 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Dupa ce am scos blatul, desprindem de pe hartia de copt si lasam sa se raceasca.


Prepararea cremei 1: Se freaca untul, care a fost lasat la temperaturacamerei, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa aceea adaugam branza, coaja de lamaie si amestecam foarte bine pana cand devine ca o crema.


Asamblarea: Blatul- crema 1- crema 2 Se da la rece si se taie dupa bunul plac.


Este un desert foarte racoros. Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Cand intindem crema 2, cea cu fanta, e bine sa folosim un cutit pe care sa-l umezim din cand in cand. la fel facem si cand taiem prajitura

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18368
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18369
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18371
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18372
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18373
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18374
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18376
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18377
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18378
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18379
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18380
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18381
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18382
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18383
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18384
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18567
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18568
retete culinare - Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta 18569

COMENTARII (17)

ionix 1

23.11.2010, 11:20

fetili, mi-ati resuscitat reteta multumesc pt aprecieri

-Miti- 1

23.11.2010, 22:19

foarte buna!!!eu inca nu m-am incumetat dar face mama...imi place mult

ionix 1

23.11.2010, 22:22

@Mitinita.. eu am mai repetat experimentul dar pentru crema de fanta nu m-am mai complicat atât şi am făcut după reţeta originală... adică praf de budincă cu fanta.... şi mie-mi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: