Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta

de ionix in Prajituri, 20 Feb 2010 | 9911 vizualizari

 

o prajitura facuta pentru fratiorul meu drag....
Reteta o am de la verisoara mea iubita si draga :D dar am preferat sa fac crema in casa, asa ca am modificat crema numarul 2
http://www.bucataras.ro/retete/4290/prajitura-cu-branza-si-fanta.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta rom
  • pentru CREMA 1:
  • 200 g zahar pudra
  • 800 g branza de vaci
  • coaja lamaie sau porcocala
  • zahar vanilat
  • 300 gr unt
  • pentru CREMA 2:
  • 1 l fanta de portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat                                                        
  • 4 galbenusuri                                                         
  • 6 linguri faina 
  • 3-4 linguri cu amidon                                                        
  • 6 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta:

Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat ½  din fanta si se amesteca bine. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot se adauga amestecul din galbenusuri. Se amesteca intruna, la foc mic, pana cand incepe a se ingrosa. Se da la racit si ne apucam de blat si crema 1.    

  Prepararea blatului: Se spala bine ouale si se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat spuma. Peste albusurile battue spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga si uleiul, turnand putin cate putin. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand de jos in sus. Apoi Se adauga si esenta de rom. Intr- o tava, in care am pus hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 20 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Dupa ce am scos blatul, desprindem de pe hartia de copt si lasam sa se raceasca.

  Prepararea cremei 1: Se freaca untul, care a fost lasat la temperaturacamerei, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa aceea adaugam branza, coaja de lamaie si amestecam foarte bine pana cand devine ca o crema.  

Asamblarea: Blatul- crema 1- crema 2 Se da la rece si se taie dupa bunul plac.

Este un desert foarte racoros.   Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Cand intindem crema 2, cea cu fanta, e bine sa folosim un cutit pe care sa-l umezim din cand in cand. la fel facem si cand taiem prajitura

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-0
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-1
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-2
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-3
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-4
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-5
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-6
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-7
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-8
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-9
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-10
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-11
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-12
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-13
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-14
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-15
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-16
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta-17

COMENTARII (17)

ionix 1

23.11.2010, 11:20

fetili, mi-ati resuscitat reteta multumesc pt aprecieri

-Miti- 1

23.11.2010, 22:19

foarte buna!!!eu inca nu m-am incumetat dar face mama...imi place mult

ionix 1

23.11.2010, 22:22

@Mitinita.. eu am mai repetat experimentul dar pentru crema de fanta nu m-am mai complicat atât şi am făcut după reţeta originală... adică praf de budincă cu fanta.... şi mie-mi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04