Prajitura cu cafea si mascarpone

de Miha in Prajituri, 9 Mai 2011 | 4417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 15 piscoturi
  • ~ 200 ml cafea tare, fara zahar
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea si mascarpone:

Blat:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Se coc 2 blaturi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o hidtratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu 100 ml frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Cand s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore.

Dupa acest timp, consistenta cremei va fi totusi destul de moale, dar nu este o problema pentru ca o vom mixa si vom obtine o crema delicioasa si pufoasa, in care vom incorpora treptat branza mascarpone si restul de frisca batuta (150 ml). Frisca o vom incorpora amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Piscoturi:

Punem cafeaua rece intr-o farfurie. Piscoturile le trecem scurt prin cafea, pe ambele parti.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Blaturile le-am insiropat cu putin sirop facut din apa+zahar+1lingura coniac. Nu e neaparat necesar sa fie insiropate, le insiropati doar daca o sa considerati ca e necesar.

Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate cu cafea (pozitia lor e strict aleatorie :)) ) , cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat. Glazuram cu ciocolata si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cafea si mascarpone 103991
retete culinare - Prajitura cu cafea si mascarpone 103992
retete culinare - Prajitura cu cafea si mascarpone 103993
retete culinare - Prajitura cu cafea si mascarpone 103995

COMENTARII (34)

Dulceatadetrandafiri 1

09.05.2011, 22:51

Super! Chiar o voi incerca!

diaconta 1

09.05.2011, 22:54

Ioiiiiiiii tu Miha ce ma starnesti

jolygina 1

10.05.2011, 20:02

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D