Prajitura cu capsuni

de Lau in Prajituri, 30 Iun 2013 | 657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de faina
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Blatul - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, uleiul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu lingura.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,(cca 20 min) Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema - mixam mascarponele pana devine cremos, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam pana devine o crema omogena,

Asamblare - blatul de rost il vom taia felii, 2 felii pentru pereti laterali ai tavii, 2 pentru fund si deasupra care va fi un pic mai lata decat cealalta si 2 felii pentru peretii laterali mici.

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimetara, adaugam feliile de blat, 1/2 din crema, asezam capsuni (in sir), adaugam restul de crema din care am oprit 3 linguri ca sa ung deasupra. Am adaugat felia de blat cea mai lata.

Dam la frigider 2 ore.

Rasturnam pe un platou, am uns cu crema oprita deasupra si lateral, am adaugat ciocolata topita deasupra,

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu capsuni 241004
retete culinare - Prajitura cu capsuni 241005

COMENTARII (17)

Rocsi 1

30.06.2013, 19:58

Cam buna

Lau 1

30.06.2013, 20:12

Sim0na 1

01.07.2013, 14:22

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D