Prajitura cu capsuni

de cristinne in Prajituri, 9 Iun 2010 | 3330 vizualizari

 

Potrivita pt sezon: capsunile sunt in 'floare acum". e pufoasa, aromata si usoara!

 

INGREDIENTE

  • capsuni: 600-700 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar:200gr
  • ulei:150ml
  • oua:4-7
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 100ml
  • 1lg coaja de lamaie rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se mai bat o tura (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati niciodata faina cu mixerul, ca se lasa aluatul si nu mai creste. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (cum amesteca un aparat de facut paine, daca ati vazut vreodata).

Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun capsunile intregi daca sunt de marime medie si jumatati daca sunt prea mari, la distanta d 0,5cm una de alta. Se introduce la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.

E un deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu capsuni-0
Prajitura cu capsuni-1
Prajitura cu capsuni-2
Prajitura cu capsuni-3

COMENTARII (2)

ela

ela 1

09.06.2010, 12:02

buna trebuie sa fie

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2010, 20:17

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!