Prajitura cu cirese

de Camelya in Dulciuri, 27 Aug 2015 | 610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 800 g cirese
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc iar apoi se pun 4 linguri de zahar si amestec. Procedez astfel pana termin cele 18 linguri de zahar. Apoi pun galbenusurile si mixez bine dupa care torn uleiul. Amestecam pana obtinem omogenitate.

Urmatorul pas consta in punerea fainii putin cate putin amestecand usor cu o lingura de lemn.

Apoi se pune praful de copt si zaharul vanilat si amestec. La final am pus laptele ca sa mai subtiez compozitia. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun ciresele taiate pe jumatate deasupra compozitiei.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 30-40 min la 175 grade C. Presarati cu zahar pudra inainte de servire.

 

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.08.2015, 20:57

Ce buna este. Bun venit la noi!

mihaelar63 1

31.08.2015, 23:52

Imi place praji Ce se vede si verde [ or fi cirese albe ? ]Vizual asta mi-a starnit curiozitatea .
Bine ai venit la Bucatras

Camelya 1

01.09.2015, 10:14

Bine te-am gasit Mihaelar63.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S