Prajitura cu cocos si ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 28 Dec 2014 | 3094 vizualizari

 

O prajitura pentru iubitorii de cocos si prajituri cremoase.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt stins cu otet

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 3 pliculete zahar vanilat

Pentru glazura de ciocolata:

  • 120 g ciocolata neagra menaj
  • 40 g unt
  • 2 linguri mici de ulei
  • 2 linguri lapte

Pentru crema:

  • 200 gr ciocolata alba menaj
  • 250 ml lapte
  • 8 linguri pline cu cocos
  • partea din blat care va fi taiata
  • 8 linguri frisca batuta ( cu intaritor)

Pentru ornat:

  • fulgi de cocos
  • ornamente colorate din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si ciocolata:

Etapa 1:Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la omogenizare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si faina se aseaza uniform compozitia.O dam la cuptor 20-25 de minute. Dupa ce o scoatem, se lasa la racit, apoi se mai subtiaza si niveleaza cu un cutit, iar partea taiata se pune de-o parte pentru ca o vom folosi.

Etapa 2:Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pe foc mic, pentru 2-3 minute.
Blatul cel gros se insiropeaza cu siropul rece.

Etapa 3:Pentru glazura, se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste.Se adauga apoi untul,uleiul si laptele si se amesteca pentru a se incorpora bine.
Dupa ce se ia de pe foc, se mai amesteca putin pana se raceste si se mai intareste, apoi se intinde peste blat.

Etapa 4:Se aseaza la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca de cocos si partea subtire de blat, faramitata. Se fierbe 2-3 minute pana se face ca o mamaliga amestecand intruna.
Cand s-a racit, se adauga frisca batuta. Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se presara nuca de cocos si ornamentele.
Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

*dupa reteta Laurei Sava de Raffaello rapida

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cocos si ciocolata 359754
retete culinare - Prajitura cu cocos si ciocolata 359755
retete culinare - Prajitura cu cocos si ciocolata 359756
retete culinare - Prajitura cu cocos si ciocolata 359757
retete culinare - Prajitura cu cocos si ciocolata 359758

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

29.12.2014, 20:46

Rocsi 1

29.12.2014, 22:27

Mmmm...

mirela0911 1

31.12.2014, 11:47

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D