Prajitura cu crema caramel si frisca

de robert_badica in Prajituri, 1 Ian 2016 | 1364 vizualizari

 

O prajitura asa de buna, cu o crema fina si multa frisca! 


P-E-R-F-E-C-T-A ! Multumesc Rocsy, pentru sfaturi si reteta, esti o scumpa! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema caramel:
  • 550 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 faina
  • 150 gr unt 82% grasime
  • 2 lingurite esenta rom
  • Frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si frisca:

Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii. Nu deschideti usa cuporului deoarece blatul fiind bazat pe spuma de albusuri, acesta se va lasa.

Crema: Intr-un vas cu fund dublu, caramelizam zaharul. Intr-un bol, amestecam faina cu putin lapte. Cand zaharul a prins o culoare aramie, adaugam restul  de lapte, si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Punem si faina amestecata cu laptele si amestecam bine, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se racesca. Cand s-a racit, adaugam untul si esenta. Mixam bine, la viteza mica.

Asamblare: Blatul in taiem in 2 felii, relativ egale. Peste prima felie punem crema de caramel, apoi punem cea de a doua felie si in final frisca batuta spuma tare. Pudram cu cacao, portionam si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420201
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420202
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420203
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420204
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420205
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420206
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420207
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420208
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420209
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420210
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420211
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420212
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420213
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420214
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420215
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420219
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420220
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420222
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420223
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420224
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420225
retete culinare - Prajitura cu crema caramel si frisca 420226

COMENTARII (15)

Camelya 1

02.01.2016, 11:22

Ce bunatate de prajiturica!

mirela0911 1

02.01.2016, 11:50

As servi o portie!

robert_badica 1

02.01.2016, 14:09

Cu drag, Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S