Prajitura cu crema de castane

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2013 | 871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 oua
  • 8 lg de zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 250 g pireu de castane
  • 250 ml frisca
  • Pt. sirop:
  • apa, zahar, esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul batandu-se in continuare pana obtinem o spuma tare ca la bezea. Se pune si apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul se toarna in fir subtire amestecandu-se usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine si se toarna in ploaie, amestecand prin rasturnare cu o paleta. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mediu timp de 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Pireul de castane se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se zdrobeste apoi cu o furculita sau se da pe razatoarea mare. Frisca se bate apoi se amesteca cu pireul de castane (daca e prea tare pireul se poate omogeniza cu putina frisca lichida inainte de a se amesteca cu frisca batuta).

Se insiropeaza blatul cu siropul obtinut, se intinde deasupra crema de castane si se rade ciocolata. Se portioneaza si se serveste cu pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de castane 283126
retete culinare - Prajitura cu crema de castane 283127
retete culinare - Prajitura cu crema de castane 283128
retete culinare - Prajitura cu crema de castane 283129
retete culinare - Prajitura cu crema de castane 283130
retete culinare - Prajitura cu crema de castane 283131

COMENTARII (13)

mirela0911 1

08.12.2013, 21:20

Multumesc!

mirela0911 1

08.12.2013, 21:21

Asa e Simona, e foarte bun pireul de castane!

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 15:18

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59