Prăjitură cu cremă de ciocolată

de LadyCrs in Prajituri, 2 Apr 2012 | 1242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri de zahăr
  • 4 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 500 ml frișcă lichidă
  • esență
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de ciocolată:

Pentru blat: Spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu zahărul până ce acesta se topește. Albușurile le batem separat cu un praf de sare până se întăresc. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecăm încet cu o lingură. Amestecăm făina cernută cu cele trei linguri de cacao și praful de copt...apoi încorporăm amestecul obținut peste compoziția de albușuri și gălbenușuri.Turnăm aluatul în tavă pe care am acoperit-o cu hârtie de copt. Încingem bine cuptorul  și coacem blatul la foc mediu aproximativ 20 de minute.

Pentru cremă: într-un vas vom pune frișca lichidă  și ciocolata ruptă în bucățele. Punem la bain-marie toate ingredientele și le lăsăm până se topește ciocolata, amestecând din când în când. Crema astfel obținută o vom ține la frigider două- trei ore ( pentru a se întări și a o putea bate bine).  După ce s-a răcit o mixăm până își dublează volumul.

Blatul obtinut îl însiropăm bine cu  un sirop format din apă, zahăr și esență. Întindem uniform crema peste prima foaie de blat, păstrând câteva linguri și pentru ornat. Acoperim cu cel de-al doilea strat pe care îl însiropăm , apoi întindem restul de cremă. Se ține la frigider înainte de a fi servită.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu cremă de ciocolată-0
Prăjitură cu cremă de ciocolată-1

COMENTARII (11)

iri_iri

iri_iri 1

03.04.2012, 21:27

place

Sim0na

Sim0na 1

03.04.2012, 21:55

Ce bine arata...

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:45

buna,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!