Prajitura cu crema de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 7 Sep 2013 | 12536 vizualizari

 

Multumesc Paula (Poliana) pentru reteta de crema,este absolut dementiala.

 

INGREDIENTE

Blat :  

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar (cu varf)
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa

  Sirop :  

  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom

  Crema de ciocolata

  • 300 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 270 g ciocolata neagra(eu am avut 180 g neagra si 90 cu lapte)
  • 150 g unt(80% grasime)

  Glazura:  

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile .

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri si amesteca usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Sirop:

Fierbe apa cu zaharul timp de 3-4 minute apoi adauga romul si lasa-l la racit.

Crema:

Amesteca galbenusurile cu zaharul,adauga amidonul ,cacaua si laptele fierbinte in fir subtire si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Ia de pe foc ,adauga ciocolata bucatele si amesteca pana se topeste ciocolata.

Adauga si untul taiat bucatale si bate energic cu un tel pana devine o crema omogena si lucioasa.

Lasa crema la racit .

Asamblare:

Pe o tava/platou pune prima parte din blat si insiropeaza cu 1/2 din sirop.

Pune crema racita,niveleaza bine si acopera cu al 2-lea blat.(insiropat)

Da prajitura la frigider pentru 8 ore(eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15) .

Topeste ciocolata cu untul si frisca lichida apoi glaseaza fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258033
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258034
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258035
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258036
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258037
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258038
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258039
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258040
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258041
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258042
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258043
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258044
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258045
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258046
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata 258047

COMENTARII (43)

Lavinia 1

09.09.2013, 09:37

Multumesc frumos pentru aprecieri

Raluca57 1

15.09.2013, 20:31

Crema este exceptionala!!!! va recomand sa o folositi la prajituri si torturi. Felicitari!!!! f f f buna prajitura. Eu am inlocuit glazura cu un jeleu din zmeura (reteta tot de pe BUCATARAS) pentru ca aveam niste zmeura cam sfaramata. F buna si asa!!!

Lavinia 1

16.09.2013, 09:32

Raluca ma bucur din suflet ca ti-a placut!Multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29