Prajitura cu crema de lamaie si frisca

de marcelika in Prajituri, 26 Sep 2013 | 3771 vizualizari

 

e foarte racoritoare, si chiar daca a trecut vara merita incercata ! va provoc sa o incercati !

 

INGREDIENTE

  • -blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 12 linguri de faina,
  • razatura de lamaie,
  • un varf de cutit de sare
  • -crema:
  • 2 plicuri de crema de lamaie dr oetker,
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic frisca
  • 1 plic glazura de ciocolata
  • -sirop:
  • 1 litru apa,
  • 250 grame zahar,
  • o esenta rom
  • 2 lingurite razatura de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si frisca:

Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar si sarea pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus, se adauga faina toata si se amesteca usor cu miscari circulare de sus in jos...cu mana e cel mai bine.

Se pregateste tava...eu am avut doar una rotunda, daca aveti dreptunghiulara e si mai bine, oricum va trebuie o tava destul de mare. Se unge cu putin ulei, se pune hartie de copt (depinde si de cuptor...eu am nevoie ptr. ca altfel imi arde prajitura) si se toarna incet compozitia in tava. O nivelati frumos si o introduceti in cuptorul preincalzit. Eu am tinut-o fix 30 minute, de obicei nu ma uit la ceas pentru ca stiu dupa miros cand trebuie scoasa, dar acum sunt foarte racita si nu am deloc miros.

Crema se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul: in litrul de apa se adauga zaharul , esenta si razatura de lamaie si se amesteca pana se topeste zaharul....eu nu fierb siropul...asa se face in laboratoare

Se taie blatul in 3 dupa ce s-a racit , se insiropeaza primul blat, se pune jumatate din crema, se pune al doilea blat , se insiropeaza, iar crema si al treilea blat la fel se insiropeaza. Deasupra am pus frisca si glazura....(am gresit-o, am facut-o cam lichida deoarece am pus o lingurita de apa mai mult) de-aia a curs pe margini. daca va place asa , faceti la fel.

O bagati la frigider pana se raceste un picut.
 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de lamaie si frisca 263860
retete culinare - Prajitura cu crema de lamaie si frisca 263861
retete culinare - Prajitura cu crema de lamaie si frisca 263862
retete culinare - Prajitura cu crema de lamaie si frisca 263863

COMENTARII (14)

Rocsi 1

27.09.2013, 11:06

Ce prajitura buna

laura_n 1

27.09.2013, 14:33

delicioasa tre sa fie, arata tare bine

marcelika 1

27.09.2013, 22:03

va multumesc frumos ! Ina nu mai inghiti in sec.....nu mai am....)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S