Prajitura cu crema de mure

de Lavinia in Prajituri, 17 Mai 2014 | 3423 vizualizari

 

Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de la Dia.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Crema:

  • 300 g mure+5 linguri de zahar
  • 150 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 pliculet gelatina+80 ml apa rece

Glazura:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mure:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut .

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am incorporat treptat si faina amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

La final am adaugat vanilia si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Am scos blatul din cuptor apoi l-am lasat la racit si l-am taiat in 2 .

Am pus murele cu zaharul intr-o craticioara si le-am lasat sa fiarba cam 5 minute la foc mic spre mediu.

Am pasat apoi murele pana am obtinut un piure.

Piureul astfel obtinut l-am strecurat de seminte apoi l-am lasat la racit.

Am topit ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida si am lasat-o si pe ea la racit.

Am mixat mascarponele cu restul de frisca pana s-a intarit.

Am adaugat ciocolata alba topita si am mai mixat cateva secunde.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute.

Am topit gelatina(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste piureul de mure.

Am incorporat treptat si piureul de mure mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe o tava am pus prima jumatate din blat.

Am oprit 3-4 linguri de crema iar restul am pus-o peste blat si am nivelat bine.

Am acoperit cu al doilea blat si am dat prajitura la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat prajitura in bucati potrivite.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare prajitura.

Am dat din nou prajiturile la frigider pana s-a intarit ciocolata.

Crema ce am oprit-o pentru decor am mixat-o cca 1 minut.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de crema pe fiecare prajitura.

Am lasat prajiturile la frigider pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de mure-0
Prajitura cu crema de mure-1
Prajitura cu crema de mure-2
Prajitura cu crema de mure-3
Prajitura cu crema de mure-4
Prajitura cu crema de mure-5
Prajitura cu crema de mure-6
Prajitura cu crema de mure-7
Prajitura cu crema de mure-8
Prajitura cu crema de mure-9
Prajitura cu crema de mure-10
Prajitura cu crema de mure-11

COMENTARII (20)

mirela0911

mirela0911 1

18.05.2014, 12:28

Ce praji buna ai facut!

MIUTA

MIUTA 1

18.05.2014, 16:20

Xandrinne

Xandrinne 1

20.05.2014, 23:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!