Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 28 Ian 2014 | 1731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri si 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  •   6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 0.5 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Creama de oua:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • semintele dintr-o pastaie de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 150 ml frisca vegetala
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 250 ml frisca vegetala
  • 150 gr ciocolata neagra
  • Extra
  • o cutie de compot ananas bucati (optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata:

 

Blat :

Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata

 Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .

 Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat

 Adaugam galbenusurile si omogenizam bine , sa se sparga galbenusul .

 Lasam deoparte mixerul si cu o lingura incorporam nucile macinate , parful de copt si faina .

 Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute , pana trece testul scobitorii .

 Crema de oua:

Intr-o oala amestecam galbenusrile cu zaharul pudra , semintele de vanilie, laptele si faina , trebuie sa amestecam bine ca sa nu fie gogoloase .

 Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa .

 Luam de pe foc , acoperim vasul cu o folie de plastic si racim in apa rece , o lasam sa se raceasca bine.

 Ca sa fie mai pufoasa mie imi place sa bat  150 ml frisca si sa o amestec  cu crema rece.

 Crema ganache de ciocolata:

 Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .

 Punem pe foc incet si amestecam pana se topeste ciocolata.

 Dam la frigider si lasam la racit .

 Cand este rece batem bine cu mixerul pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.

 Asamblare:

 Blatul il scoatem din tava si dam hartia cerata jos de pe el .

 Il asezam pe un platou sau in tava si punem peste el crema de oua , intindem pe toata suprafata si deasupra presaram bucati de ananas din conserva ( daca doriti ) , presam putin bucatile de ananas. Peste punem crema ganache si deasupra pudram cu cacao .

 Pofta buna .

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

deasupra am pus vieneze taiate in jumate

2

ananasul se poate inlocui cu alte fructe , sau se poate renunta la el

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-0
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-1
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-2
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-3
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-4
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-5
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-6
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-7
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata-8

COMENTARII (29)

anca_rm

anca_rm 1

29.01.2014, 11:48

Alexandra

anca_rm

anca_rm 1

29.01.2014, 11:48

Lia mu;ltumesc

diaconta

diaconta 1

30.01.2014, 22:49

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!