Prajitura cu crema de vanilie si alune

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2010 | 11502 vizualizari

 

Nu ma intrebati cum a fost ca nu stiu..eu nu am pucat sa gust mai nici o prajitura din alea de la nunta...ca m-am saturat numai facandu-le..

 

INGREDIENTE

  • 4 foi pandispan de vanilie(astea sunt cumparate ,dar voi puteti sa le faceti acasa, ca stiu ca sunteti fete harnicute)
  • pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 180 gr zahar tos
  • 350 ml frisca
  • 20 gr gelatina
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • o mana de alune
  • 2-3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si alune:

Gelatina se inmoaie in laptele rece.(pana laptele este absorbit in intregime).

frisca se bate spuma si se da la frigider.

albusurile se bat spuma,se adauga zaharul tos si esenta de rom.

se bat pana ce se intaresc bine.

peste gelatina inmuiata se pun galbenusurile si spuma de albusuri.

se aseaza cratita pe baie de aburi si se bate cu telul pana devine o smantana mai groasa si spumoasa.

se ia de pe foc,se pune zaharul vanilat ,apoi se aseaza desupra unui vas cu apa rece si se bate in continuare pana se raceste.

peste crema se pune si frisca  si se invarte usor de cu o lingura de jos in sus.

se aseaza prima foaie apoi crema,iar foaie si crema si tot asa pana la cea de-a 4 a foaie.

se pastreaza putina crema si se pune si deasupra.

alunele se piseaza cu un cutit si se presara pe deasupra.

zaharul se pune intr-o cratita pentru a face zahar ars,il lasam sa se raceasca ,apoi sfaramam bucatele si punem pe deasupra.

sper sa va placa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si alune 55819
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si alune 55822

COMENTARII (30)

Rocsi 1

30.12.2011, 11:09

Laura!!

deyutzky 1

15.12.2012, 18:39

Rocsi 1

15.12.2012, 19:14

Dey

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S