Prajitura cu crema de vanilie si fructe

de Sidy in Prajituri, 9 Dec 2012 | 3715 vizualizari

 

Intr-una din zile , fiind pe blogul lui Paradis( Bucataria Paradis) am gasit o prajitura minunata cu fructe...
Si cum avea si crema de vanilie in ea, nu am rezistat prea mult si ....m-am apucat de lucru.
Sper sa nu se supere , ca nu am respectat cu strictete reteta, dar...asa sunt eu si ea stie asta...
Ii multumesc inca o data pentru ideea acestei retete !

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 1 pliculet praf de copt

pentru crema

  • 5 galbenusuri
  • 175 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 compot ananas
  • 3 mandarine
  • 1 banana
  • 1 ciorchine strugure
  • 50 g unt

pentru ornat

  • 100 g granule de ciocolata
  • 1 lingura cacao(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Blatul nu l-am facut asa cum il face Simona ci l-am facut asa cum il fac eu de multi ani si nu-mi da gres niciodata.(asta nu inseamna ca al ei nu ar iesi bine....)

Separam galbenusurile de albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, pina se albesc.

Albusurile le batem spuma cu un varf de cutit de sare.

Peste galbenusuri adaugam pe rind faina cernuta si amestecata, putin cate putin pina se omogenizeaza bine.

Adaugam apoi jumatate din albusurile batute spuma, amestecam cu grija , apoi adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam in continuare.

Cand compozitia s-a omogenizat bine, o turnam intr-o tava cu hartie de copt, unsa cu unt si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, sa se coaca.

Dupa 40 de minute facem proba cu scobitoarea si daca iese uscata, inseamna ca blatul este copt.Daca nu, il mai lasam cateva minute sa se coaca.

Pregatim crema din galbenusuri, zahar si zahar vanilat amestecate bine pina se albesc.Adaugam laptele caldut si amestecam pe bain-marie sau in oala de lapte cu pereti dubli( asa am facut eu) pina se ingroasa crema.O lasam sa se odihneasca 10 minute, luata de pe foc.

Gelatina o inmuiem in putin suc de ananas, atat cat sa treaca peste gelatina.O lasam asa vreo 10 minute , apoi o turnam in crema si amestecam bine sa se omogenizeze.

Acoperim cu o folie transparenta si o dam la rece.

Frisca o batem bine si apoi o amestecam cu 1/3 din crema racita complet.Dam la rece.

In celelalte 2/3 de crema adaugam 50 g unt la temperatura camerei, omogenizam.

Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie transparenta si presaram granulele de ciocolata apoi cele 2/3 din crema. Fructele felii sau maruntite le punem amestecate peste crema apoi turnam crema amestecata cu frisca. Deasupra punem blatul pe care il insiropam cu siropul de ananas.Il presam usor cu mana, acoperim cu capetele de folie si dam la rece pina a doua zi, cand rasturnam prajitura cu susul in jos pe un platou de servire. Pentru ca granulele de ciocolata nu au fost uniform repartizate, am presarat putina cacao deasupra, apoi am portionat prajitura cu un cutit bine ascutit pe care l-am inmuiat mereu in apa. Este o prajitura deosebit de gustoasa ,care ne-a placut foarte mult. Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de vanilie si fructe-0
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-1
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-2
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-3
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-4
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-5
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-6
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-7
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-8
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-9
Prajitura cu crema de vanilie si fructe-10

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 10:48

DIANA B

DIANA B 1

10.12.2012, 15:02

Ce bunaciune ai facut , mai Sidy ...

diana_k

diana_k 1

11.12.2012, 08:37

delicioasa prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!