Prajitura cu crema de visine

de _Alina_ in Prajituri, 7 Oct 2014 | 1249 vizualizari

 

Dulce-acrisor si ceva fermecator. Nuuu, n-am creat fetitele Powerpuff (desenele animate preferate ale fiicei mele), ci o praji simpla si buna.. :))) Ce-i drept acum nu mai gasiti visine proaspete, insa puteti folosi visine congelate. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 160 g zahar
  • 30 g ulei
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • Crema
  • 275 g visine (fara samburi)
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana lichida 30%grasime
  • 5 g gelatina
  • 25 ml apa
  • 20 g iaurt
  • Glazura
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida 30%grasime
  • Pentru insiropat:
  • 3 lg sirop concentrat de visine amestecat cu 5 linguri de apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de visine:

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga zaharul (100 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.     

Crema:

1. Pune visinele impreuna cu 80g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece sa grabesti procesul de racire.

2. Hidrateaza gelatina in apa si dizolv-o pe baie de aburi.

3. Mixeaza smantana lichida rece cu 20g zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga visinele scazute, iaurtul si gelatina dizolvata si mixeaza pana la incorporarea totala a acestora.     

Glazura:    Pune ciocolata rupta in bucati/taiata impreuna cu 100g smantana lichida intr-o cratita cu fund dublu, la foc mic, invarte pana cand se topeste ciocolata. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Gasesti imagini AICI.      

  Asamblare:   Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaz-o, pune crema si acopera cu cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Glazureaza prajitura si introdu-o la frigider pentru 2-3 ore (o sa vedeti la sectiune ca noi n-am avut atata rabdare :).   S-aveti pofta!

Nota: - uleiul l-am notat cu grame si nu mililitri, deoarece l-am cantarit.         

         -  poti folosi fructe congelate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de visine 345858
retete culinare - Prajitura cu crema de visine 345859
retete culinare - Prajitura cu crema de visine 345860
retete culinare - Prajitura cu crema de visine 345861
retete culinare - Prajitura cu crema de visine 345862
retete culinare - Prajitura cu crema de visine 345863
retete culinare - Prajitura cu crema de visine 345864

COMENTARII (25)

Criss 1

08.10.2014, 09:17

mihaelar63 1

09.10.2014, 09:50

Un tor super , marca Alina

Ade200 1

09.10.2014, 20:36

Bun de tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L