Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 23 Noi 2012 | 4787 vizualizari

 

Prajiturica asta i-am facut-o sotului meu de ziua lui, s-o duca colegilor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • pentru jeleu:
  • o cana zeama de la compot de visine
  • 2 plicuri tort jele rosu
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine:

Ma intai se pregateste crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.

Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.

Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine, pana devine o spuma, dupa care se adauga si esenta de rom. 

Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, apoi se mixeaza fara grija.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si se omogenizeaza bine.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca si il taiem in 2.

Insiropam ambele blaturi cu zeama de la compot.

Peste primul blat vom pune un strat de crema, celalalt blat, crema si jeleul de visine, care se face conform instructiunilor de pe pachet.

Se da la rece cateva ore, dupa care se proportioneaza dupa preferinta.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine-0
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine-1

COMENTARII (27)

lilik 1

23.11.2012, 17:23

super praji
La multi ani sotului!!!

Bya Ralu 1

24.11.2012, 12:51

su[er danutza

Dana Cristea - pusikmea 1

25.11.2012, 09:42

Multumesc mult pentru aprecierisi urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04