Prajitura cu crema spumoasa de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 26 Dec 2011 | 3172 vizualizari

 

Este prajitura "Triumf" asa cum a denumit-o Teo.Am vazut-o atat la ea cat si la Andreea (bitza) si am vrut sa o incerc acum de sarbatori.Nu va pot spune cat de delicioasa este.Eu am modificat putin doar la prepararea cremei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri si jumatate cacao
  • 150-170 gr de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 10 piscoturi
  • Sirop:
  • 1 canita apa
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 650 ml lapte
  • 8 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 150 gr ciocolata alba
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 6 foi gelatina(10 gr au toate)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema spumoasa de vanilie:

Blatul:

Mixam albusurile spuma,impreuna cu zaharul,pana ce devin o spuma.

Adaugam uleiul si laptele,si le incorporam usor.

Apoi punem praful de copt,esenta si jumatate din cantitatea de faina.

Le incorporam incet,apoi punem toata cacaoa.

La final punem restul de faina,treptat,pana obtinem un aluat ca de pandispan.

Luam o tava patrata de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.

Turnam compozitia  de blat si o nivelam.

Deasupra punem piscoturile,cu spatiu intre ele.

Le apasam putin cu degetul.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

In 25 de minute este gata(oricum faceti testul cu scobitoarea).

Cand e copt blatul,il scoateti si lasati sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata o dam pe razatoare.

Punem laptele la fiert impreuna cu 1 plic de zahar vanilat,intr-un ceaunel(sau intr-un vas cu fund mai gros).

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul ,apoi adaugam si faina.

Punem si cateva linguri din laptele de pe foc in compozitia de galbenusuri si amestecam bine ,bine sa nu se formeze cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba,dam mai incet ochiul aragazului,turnam compozitia de galbenusuri si amestecam cu un tel,mereu,pana devine o budinca.

Cand s-a ingrosat,o luam de pe foc , punem ciocolata rasa si esenta de vanilie.

Amestecam continuu pana se topeste ciocolata.

Acoperim vasul cu crema si il dam la loc rece,sa se racoreasca crema.

Cand crema este rece,punem gelatina la hidratat 10 minute in apa rece,apoi o punem 15 secunde la microunde sau pe baie de aburi,sa o dizolvam.

O incorporam apoi in crema de vanilie.

Smantana(rece de la frigider) o batem spuma cu cele 2 plicuri de zahar vanilat ramase.

Cand e bine batuta,punem cate o lingura in crema de vanilie,si amestecam usor,pana este incorporata toata frisca.

Preparam un sirop amestecand apa cu zaharul pudra si esenta.

Insiropam blatul,dar putin,din loc in loc.

Deasupra punem crema si o intindem cu o spatula pe toata suprafata blatului.

Peste crema dam drumul unor carlionti de ciocolata.

Dam prajitura la rece pana a2 a zi.

Un deliciu!!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu crema nu am facut-o la fel de tare ca si a fetelor,insa daca o vreti mai tare puneti mai multa gelatina sau folositi frisca din comert(eu sunt de parere ca frisca din smantana inmoaie putin crema)!!!Sau puteti respecta in totalitate modul de preparare la crema a fetelor!!!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema spumoasa de vanilie 139015
retete culinare - Prajitura cu crema spumoasa de vanilie 139016
retete culinare - Prajitura cu crema spumoasa de vanilie 139026
retete culinare - Prajitura cu crema spumoasa de vanilie 139027
retete culinare - Prajitura cu crema spumoasa de vanilie 139029

COMENTARII (23)

Rocsi 1

28.12.2011, 13:13

Sa stii gaby ca e de efect!!!

Bucataras Medi 1

30.12.2011, 21:02

place,place,place.

Rocsi 1

31.12.2011, 20:23

Medi!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55