Prajitura cu cocos

de RoXx in Prajituri, 9 Oct 2012 | 7322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 500 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema de galbenusuri :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 250 gr zahar pudra
  • 400 ml lapte
  • 200 gr unt
  • Pentru crema cocos :
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Pregatire foi : Se amesteca toate ingredientele.Aluatul format se imparte in 2 ( pentru 2 foi).

Pregatire crema de galbenusuri : Din lapte,faina si galbenusuri se face o budinca.Separat,se freaca untul cu zaharul pudra.Peste se pune budinca rece si se amesteca pana se omogenizeaza.

Pregatire crema cocos : Albusurile se bat spuma apoi se pune treptat zaharul batandu-se in continuare.Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca usor cu o paleta.

Asezare in tava: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune una din cele 2 foi apoi crema de cocos apoi punem si a 2a foaie.A 2-a foaie o intepam usor cu furculita.Se coace la cuptor la foc potrivit pentru 40 de min ( depinde si de cuptor) .

Cand prajitura este rece se intinde deasupra crema de galbenusuri  si peste, se rade ciocolata . Pofta Buna !

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma se poate adauga la crema de galbenusuri si zahar vanilinat

COMENTARII (17)

RoXx 1

10.10.2012, 12:33

multumesc Rocsi

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:38

RoXx 1

20.11.2012, 15:14

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18