Prajitura cu dude si zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 17 Aug 2013 | 1456 vizualizari

 

Pentru ca am fost intr-un parc si am adunat dude de ce sa nu le utilizez cu un scop bun?a iesit ceea ce vedeti :D,este reteta proprie deci by Ligia :))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • cateva dude si zmeura
  • 5 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (cat sa iasa un aluat ca de chec)
  • ptr crema:
  • 250 mascarpone,
  • 3 linguri zagar,
  • 1 lingura cacao
  • frisca ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dude si zmeura:

Se separa ouale, albusul se bate tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusul, uleiul. Se bat iar la final se pun faina, praful de copt si cacaoa.Compozitia trebuie sa fie mai grosuta ptr ca atunci cand punem fructele ea se mai subtiaza de la sirop. Se intinde aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu foaie de copt si pe deasupra se pun dudele si zmeura care au fost tinute in putin zahar ptr a-si lasa un sirop (eu am pus si siropul ptr a fi compozitia putin insiropata) si se da la cuptor sa se coaca.

In acest timp se face crema de mascarpone, se freaca mascarponele cu zaharul si la final se adauga cacaoa. Dupa ce s-a copt prajitura, se lasa la racit si se pune crema de mascarpone (atentie coca trebuie sa nu mai fie fierbinte pentru a nu se topi crema)

Asamblarea: Am taiat blatul in 2 parti, peste prima foaie am pus crema de mascarpone apoi putina frisca, apoi blat, crema si la final am ornat cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dude si zmeura-0
Prajitura cu dude si zmeura-1
Prajitura cu dude si zmeura-2
Prajitura cu dude si zmeura-3
Prajitura cu dude si zmeura-4
Prajitura cu dude si zmeura-5
Prajitura cu dude si zmeura-6
Prajitura cu dude si zmeura-7

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

20.08.2013, 11:47

motan multumesc

babi5 1

07.10.2014, 08:22

Ligia Bxl 1

07.10.2014, 12:01

babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04