Prajitura cu foi de miere

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 7326 vizualizari

 

reteta o are soacra mea de prin zona Banatului... buna rau

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan gem de caise
  • 300 ml frisca naturala
  • 150 g miere
  • circa 600 g faina
  • 200 gr miere
  • 200 gr zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • doua oua
  • o lingurita amoniac alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere:

 


 Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul.


Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie.


cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot.


Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca volumul.


cratita se ia de pe foc cand a inceput s afaca spuma si se adauga toata faina amestecand intruna cu o lingura de lemn.


Se incorporeaza bine sa nu faca cocoloase si se da sa se racoreasca pana cand se va putea lucra cu aluatul respectiv.


Cand s-a racit un pic, adica e caldut, se imparte in 3 parti egale.


Pe o planseta presarata cu faina se intinde una din foi si se aseaza pe fundul unei tavi, presarate cu faina.


Aluatul de pe fundul tavii se inteapa, din loc in loc, cu furculita.


Se da la cuptor la foc mediu. vaeti grija ca se coc foarte repede, in circa 5 min.


Se lasa pana incep a-si schimba culoarea spre maron.


Cand se scoate din cuptor, se ia de pe fundul tavii ajutandu-va de lama unui cutit mai lung.


Se lasa un pic foile la racit, se racesc foarte repede.


cand sunt facute toate foile asamblam prajitura.


Peste primul rand de foaie se pune gemul, peste gem frisca, apoi iar foaie, gem, frisca si iar blat.


Se da la rece cel putin 24 de ore.


 


Pofta buna!


 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi de miere 13256
retete culinare - Prajitura cu foi de miere 13257

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

21.01.2010, 17:51

mai,am facut azi ciorba de cartofi,iahnie de fasole cu carnat, fasole batuta si mai fac cateva snitele din piept de pui.ce sa postez?ce prezint nou?)))

mihaelar63 1

21.01.2010, 18:04

poate stii ceva stil nou de bataie , te-ai antrenat [pt fasole ]

gaby_duceag 1

22.01.2010, 07:28

sa facem un topic cu tot ce putem prezenta nou,nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!