Prajitura cu foi "Lica"

de lilik in Prajituri, 22 Aug 2012 | 9232 vizualizari

 

ei bine aceasta prajitura o facea mama mea cand eram mica..este simpla si delicioasa(doar e din caietul cu retete al mamei)...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi "Lica" ( 5 foi de 20X30 cm)
  • 400 gr zahar
  • 200 gr miez de nuca
  • 200 gr biscuiti populari
  • 1 pachet(250 gr) margarina
  • 1 ou
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi "Lica":

Se macina miezul de nuca si biscuitii,apoi se pune zaharul la caramelizat.

Cand s-a topit se pune margarina si se amesteca bine pana se topeste,apoi se adauga biscuitii si nuca macinate.

Dupa ce se amesteca ingredienele se da deoparte si se adauga oul si se freaca repede,apoi se pune esenta de rom.

Pe un taler de lemn se pune o foaie de napolitana si se unge cu crema,se acopera cu alta foaie,apoi se pune crema si tot asa pana se termina cu o foaie de napolitana.

Cand este gata se acopera prajitura cu o foaie de hartie de copt si se pune deasupra alt taler si o greutate ca sa se lipeasca foile,apoi se lasa la racit peste noapte.

Cand s-a racit se poate servi simpla sau se poate face o glazura de ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

daca foile sunt mai mari decat o foaie format A4 mariti cantitatea de crema

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi "Lica"-0
Prajitura cu foi "Lica"-1

COMENTARII (36)

lilik 1

23.08.2012, 22:18

Motanel,Lau va multumesc

gaby_duceag 1

23.08.2012, 22:19

mi-o amintesc

lilik 1

23.08.2012, 22:25

Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41