Prajitura cu frisca si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 3572 vizualizari

 

O prajitura facuta la repezeala, simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 400 ml frisca
  • 4 lg gem de afine
  • 100 ml frisca batuta pt. ornat
  • apa, zahar si esenta rom pt insiropat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si gem de afine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Se pun pe rand apa si uleiul, galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare iar la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, omogenizandu-se prin miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema: Frisca se bate apoi se amesteca cu gemul de afine. Se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa gust.

Se insiropeaza blatul apoi se unge cu crema obtinuta si se portioneaza. Se orneaza cu cate un mot de frisca deasupra si se serveste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu frisca si gem de afine-0
Prajitura cu frisca si gem de afine-1
Prajitura cu frisca si gem de afine-2
Prajitura cu frisca si gem de afine-3
Prajitura cu frisca si gem de afine-4
Prajitura cu frisca si gem de afine-5
Prajitura cu frisca si gem de afine-6

COMENTARII (26)

Panacris

Panacris 1

10.11.2013, 09:05

Delicioasă!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 15:19

delicioasa !

mihaelar63

mihaelar63 1

15.02.2014, 20:58

De multe ori este mai reusit preparatul simplu si la repezeala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12