Prajitura cu gem

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 1142 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la soacra mea si sincer mi-a placut din prima, pentru ca se simte foarte bine untul, smantana, iar topul de gem, face totul sa fie la superlaiv.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 350g faina (depinde de cat lapte se foloseste, la dizolvat, drojdia)
  • 70g zahar
  • 125g unt, la temperatura camerei
  • 2galbenuse
  • 2 linguri smantana
  • 20 g drojdie
  • 10 sau 20 ml lapte (pentru a dizolva drojdia)
  • putina sare
  • jumatate borcan de gem de capsuni (sau de care doriti)
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea.

Separat, se amesteca drojdia cu laptele.

Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca.

Aluatul se framanta bine.

Compozitia rezultata se intinde pe o foaie de copt (care a fost initial taiata cat tava).

Foaia, dupa ce a fost intinsa, se aseaza in tava, si se lasa la crescut pt 10 - 15 minute.

Dupa care, se pune gem peste foaie.

Si se intinde, uniform.

 Introducem tava din nou in cuptor pana prind, marginile, o culoare aurie.

Se lasa la racit, dupa care se poate servi...e foarte gustoasa!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem-0
Prajitura cu gem-1
Prajitura cu gem-2
Prajitura cu gem-3
Prajitura cu gem-4
Prajitura cu gem-5
Prajitura cu gem-6
Prajitura cu gem-7
Prajitura cu gem-8
Prajitura cu gem-9
Prajitura cu gem-10
Prajitura cu gem-11

COMENTARII (2)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.12.2015, 20:28

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.12.2015, 21:12

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!