Prajitura cu gem de capsuni

de dariadeea in Prajituri, 4 Iun 2013 | 2048 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 8 oua
  • 190 g zahar
  • 95 g faina
  • 55 g amidon
  • 45 g unt topit
  • o fiola esenta vanilie

pentru umplutura:

  • gem de capsuni

pentru decor: frisca,fructe uscate(optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de capsuni:

Pentru blat am mixat galbenusurile si dupa un minut am pus 2 linguri de zahar si am continuat pana se ingroasa,apoi am pus vanilia si am mai batut cam un minut.

Albusurile le-am batut spuma iar apoi am pus si restul de zahar si am continuat pana spuma s-a intarit.In spuma de albus am turnat crema de galbenus am amestecat usor iar apoi am pus faina amestecata cu amidon.Am incorporat bine si am pus la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 de min.Am scos din forma si am lasat la racit,dupa care am taiat in 2 staturi(depinde de marimea tavii daca este mai mica se taie in 3 foi).Am pus gem peste prima foaie,am pus si a doua deasupra si am pus iarasi gem,am lasat peste noapte dupa care am portionat si am decorat cu frisca pentru servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem de capsuni-0
Prajitura cu gem de capsuni-1

COMENTARII (7)

Rocsi 1

04.06.2013, 19:02

dariadeea 1

04.06.2013, 23:03

multumesc

MotanLaOale 1

05.06.2013, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04