Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2010 | 6395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar(200 g)
  • 1 cana apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri mari cu gem
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • stafide(optional)
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingura margarina
  • 100 g nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post):

Blat:

Zaharul se mixeaza cu apa pana se dizolva,apoi adaugi uleiul,gemul,faina amestecata cu praf de copt si vanilia.Se omogenizeaza.Compozitia se toarna intro tava(aprox.26/20)si se coace in cuptorul preincalzit,la foc mediu aprox 40 de min.

Glazura:
Apa se fierbe cu zaharul,apoi se adauga cacaua si margarina.Se fierbe cateva minute pana se ingroase.
Glazura este delicioasa si foarte stralucitoare,cu putina gelatina cred ca ar devenii o glazura "teapana";o sa experimentez :D
Prajitura se scoate din tava,se lasa sa se raceasca bine,apoi se proportioneaza si se toarna glazura deasupra;se presara cu nuca macinata.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)-0
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)-1
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)-2
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)-3
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)-4
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)-5

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

21.12.2010, 17:54

e foarte buna,iar glazura e senzationala

divainbucatarie 1

21.12.2010, 19:47

La Ancuta 1

21.12.2010, 23:40

foarte faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04