Prajitura cu iaurt si caise

de Rux in Prajituri, 14 Iul 2011 | 15328 vizualizari

 

By Ruxy.............pentru ca iubesc caisele si pentru ca prajitura cu iaurt si visine a avut un mare succes in familia mea, am repetat-o...cu caise...si cred ca pana la sfarsitul verii am sa o probez si cu alte fructe de sezon....merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • 200 gr faina( o cana plina)
  • 3 plic vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 bol de caise
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si caise:

Am pus la mixer ouale, zaharul si vanilia si le-am lasat 5-6 minute pana au inceput sa creasca. Am adaugat uleiul lingura cu lingura si apoi iaurtul in acelasi mod. La sfarsit am pus faina si praful de copt plus un praf de sare.

Am uns o tava de Jena cu ulei am turnat compozitia si am asezat jumatatile de caise.

Imediat am dat la cuptorul incins deja la 180 grade pentru 45 de minute( facem testul cu scobitoarea). Cand s-a racit am taiat si am pudrat apoi am servit cu mare placere...caisele au o aroma fantastica...iar in combinatie cu vanilia...mmmmm....deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si caise-0
Prajitura cu iaurt si caise-1
Prajitura cu iaurt si caise-2
Prajitura cu iaurt si caise-3

COMENTARII (41)

Bucataras Medi 1

18.07.2011, 18:53

ador prajiturile cu fructe....................

Ubulika 1

29.07.2011, 19:15

ce bine arata ,super!

Panacris 1

19.02.2015, 07:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04