Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre

de merisor in Prajituri, 6 Ian 2016 | 1685 vizualizari

 

Imi place sa fac dulceata cu toate ca nu prea se consuma la noi in casa, dar o folosesc la prajituri, cum este cazul de fata.


Dar trebuie sa mentionez ca dulceata pe care o folosesc la prajituri o prepar din start mai fluida si cu mai putin zahar.


A iesit o prajitura foarte buna, cu blat usor umed si marmorat cu coacaze, iar bezeaua cu coacaze a innobilat-o pe deplin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g unt(65%)
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de coacaze negre
  • 600 g iaurt cremos, Pilos
  • 500 g faina
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de coacaze
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre:

Pentru blat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale.

Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam iaurtul si praful de copt si amestecam energic, asa incat praful de copt se va stinge in aciditatea iaurtului, apoi incorporam treptat faina.

Ne oprim din a adauga faina, cand vom obtine o compozitie putin mai groasa decat cea de chec.

Mie mi-a inglobat cam 500 g de faina.

Punem 1/4 din compozitie intr-un alt vas si adaugam dulceata de coacaze plus doua linguri de faina, ca se va mai dilua compozitia datorita siropului.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem in ea mai intai compozitia simpla, apoi compozitia cu dulceata si trecem cu o furculita prin ea sa se marmoreze usor si compozitia simpla.

Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Pentru bezea, mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie, dulceata de afine si nuca de cocos.

Scoatem tava din cuptor si intindem rapid bezeaua peste blatul usor copt.

Dam din nou tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana cand bezeaua se rumeneste si prajitura se coace bine.

Lasam prajitura sa se raceasca bine, inainte de a o portiona, altfel blatul va lasa senzatia de necopt.

A iesit o prajitura dulce-acrisoara si de mare efect, fiind altceva decat prajiturile cu care i-am obisnuit pe ai mei pana acum.

Sper sa va fie de folos reteta mea!

 

 

TIPS-URI

1

Dulceata de coacaze poate fi inlocuita cu dulceata de afine, mure, sau alte fructe de padure.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-0
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-1
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-2
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-3
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-4
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-5
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-6
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-7
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-8
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-9
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-10
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-11
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-12
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-13
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-14
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre-15

COMENTARII (50)

Zamfira

Zamfira 1

09.01.2016, 09:08

Excelenta prajiturica!!!

dantes

dantes 1

09.01.2016, 14:25

Delicioasa!

mihaelar63

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:46

Grozava . Asa-mi place si mie blatul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24