Prajitura cu iaurt si furcte

de gabrielagina in Prajituri, 6 Aug 2013 | 2704 vizualizari

 

Este o prajitura care se prepara usor, delicioasa si racoroasa

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • 100 grame zahar pudra
  • 100 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao

CREMA

  • 200 ml frisca
  • 250 grame iaurt sau branza proaspata sau smantana
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 200 ml lapte 3 plicuri gelatina
  • fructe
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si furcte:

BLATUL

Se separa oualele. Albusul se bate impreuna cu zaharul pudra pana devine spuma. Galbenusul se bate separat cu un strop de sare. Se adauga incet galbenusul peste albus apoi se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se adauga cate putin pana se omogenizeaza compozitia.

Se unge tava cu ulei sau unt (eu am folosit foaie de copt este mult mai bine) si de sa la cuptor.

Cat blatul este la cuptor, in 200 ml lapte se fierbe nuca de cocos. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta in bain marin (sa fie fluida). Se da la o parte de pe foc laptele cu nuca de cocos si se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca, se adauga iaurtul (branza proaspata sau smantana) si zaharul. Cand se raceste laptele cu nuca de cocos se adauga cate o lingura peste frisca. Dupa ce s-a incorporat tot laptele cu nuca de cocos se baga la frigider sa devina consistenta. 

Se insiropeaza blatul.

Se pune un strat de frisca, unul de fructe, unul de frisca, unul de fructe.

Se face topping de ciocolata si se pune deasupra sau razuiti ciocolata

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca fructele sa aiba o aroma mai deosebita, deoarece eu am folosit mere si mango, am curatat fructele de coaja, le-am taiat cubulete si apoi le-am pus pe foc cu zahar. Cand zaharul s-a topit si fructele au devenit moi se opreste focul si se adauga putina esenta de rom.

2

eu am razuit ciocolata neagra

COMENTARII (4)

Rocsi

Rocsi 1

07.08.2013, 12:00

Bine ai venit

- TABITA -

- TABITA - 1

13.08.2013, 20:12

Buna si frumoasa!Bine ai venit!

babi5

babi5 1

23.12.2013, 07:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!