Prajitura cu mac si visine

de Criss in Dulciuri, 15 Dec 2016 | 8357 vizualizari

 

Aceasta prajitura cu mac si visine, pe cat e de simpla, pe atat e de buna. Evident, daca va place macul, pentru ca nu toata lumea il agreeaza. Mie in schimb imi place foarte mult, drept dovada, pe blogul meu, veti gasi destul de multe retete cu mac, cum ar fi Cornuletele de zapada, Tarta cu mac si migdale, Tarta crumble cu mac si visine, Prajitura cu mac, Pariziene cu mac, Baigli cu mac. Despre combinatia de mac si visine, ce pot sa va spun, decat ca e de vis. Sa trecem asadar la reteta, nu inainte de a va spune ca sursa de inspiratie mi-a fost blogul Culorile din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 450 g faina
  • 1 plic praf de copt Dr.Oetker
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 g mac
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura gris
  • 300 ml lapte 
  • 250 g visine (din congelator)
  • 2-3 linguri gem de caise
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si visine:

Faina se pune intr-un bol incapator, impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Se adauga untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor, se amesteca pana capata un aspect nisipos. Se adauga apoi galbenusurile, smantana (eu n-am avut smantana si am pus 3 linguri de iaurt Olympus cu 10% grasime), coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se omogenizeaza si se formeaza o bila de aluat relativ moale si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. (Sunt suficiente si 30 minute, daca va grabiti. ) Intre timp, se pregateste umplutura.

Macul se macina. Eu folosesc o rasnita de cafea, veche, cu care fac si zaharul pudra. Laptele se pune la foc mic impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. In momentul in care incepe sa fiarba, se adauga macul macinat si o lingura de gris. Se amesteca pana cand incepe sa se ingroase, apoi se stinge focul, se ia vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. In timp ce se raceste, se mai ingroasa si va absorbi tot laptele.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se intinde prima foaie si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge foaia cu gemul de caise, se pune jumatate din umplutura de mac, se pun visinele si restul de mac. Se acopera cu cea de-a doua foaie. Prajitura se inteapa cu furculita din loc in loc si se pune in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului. Se coace timp de 40-45 minute, apoi se lasa sa se raceasca complet, se taie si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

17.12.2016, 21:58

Cu mult mac si visine trebuie sa fie tare buna

dantes 1

18.12.2016, 07:19

Buna!

Criss 1

18.12.2016, 07:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Extasy cu patru feluri de bezea