Prajitura cu mere

de vero_closca in Prajituri, 8 Ian 2011 | 10373 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri zahar
  • 10 liguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1esenta de vanilie
  • faina
  • suc de lamaie

pt umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • o cescuta de zahar
  • suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

se pun intr-o craticioara zaharul,apa si uleiul si se dau intr-un clocot.

se lasa sa se raceasca apoi se adauga ,esenta,faina(cat sa iasa un aluat elastic) si bicarbonatul stins cu suc de lamaie.

aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi.

merele se curata de coaja,se dau pe razatoare si se stropesc cu suc de lamaie  apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.

se intinde o foaie in tava ,se pun merele rase si se acopera cu cealalta foaie.

se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor(incins inainte),la foc mic pt o ora.

cand devine aurie foaia de sus se scoate si se lasa sa se raceasca.

se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3

COMENTARII (14)

elena1988 1

08.02.2011, 13:10

Pushaa 1

02.01.2014, 11:09

babi5 1

03.01.2014, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41